-

Фестиваль «Родина», присвячений 70-й річниці від Дня народження Назарія Яремчука

26 листопада 2021, 19:00

Событие прошло!

Опис події

Цього року виповнюється 70 років від Дня народження Героя України, народного артиста України НАЗАРІЯ ЯРЕМЧУКА. З метою вшанування пам’яті видатного співака, в Києві, у Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац) відбудеться Пісенний фестиваль “Родина”, присвячений 70-й річниці від Дня народження Назарія Яремчука, в якому візьмуть участь провідні митці, колективи українського пісенного мистецтва та молоді виконавці.
Ім’я видатного співака Назарія Яремчука – це ціла епоха в українській естраді. Його образ завжди асоціювався із справжнім українцем, для якого найважливішим були родина і Батьківщина. Про доброту, справедливість, високі моральні якості співака ходили легенди, а його талант назавжди вивів його в число перших у вітчизняній естраді. Не зважаючи на те, що Назарій Яремчук пішов з життя, його творчість викликає інтерес у прихильників українського мистецтва. Такі пісні, як “Червона рута”,“Стожари”,”Водограй” і досі залишаються найвідомішими, візитною карткою нашої естради у світі.
У назві фестивалю “Родина” закладені його ідея та зміст, бо саме родина у всій багатозначності цього слова була основою творчості і життя незабутнього Назарія Яремчука і є знаковим поняттям українського суспільства, адже власне з міцної родини складається Україна. Метою фестивалю є, насамперед, не лише відзначення ювілейної події, але і популяризація сучасної національної пісенної культури шляхом передачі естафети мистецтва Назарія Яремчука його послідовникам для збереження духовності в суспільстві.

*